Közélet

Nem lehet ott lánya temetésen az apa, aki megölte

Dühében lövöldözve, véletlenül ölte meg 11 éves gyermekét. A bíróság nem engedélyezte, hogy ott legyen, amikor a lányt örök nyugalomra helyezik.

A 34 éves férfi ügyvédje szerdán nyújtott be kérvényt annak elérésére, hogy az amerikai Cincinnati városában letartóztatott férfit engedjék ki a börtönből, hogy vasárnap el tudjon menni lánya temetésére, akit vasárnap lőtt le – írta a Cincinnati Enquirer. Deandre Kelley a beszámoló szerint a családi ház előtt lövöldözött a levegőbe, dühében, amiért párja nem engedte be a házba, mert azt gyanította, hogy részeg. Az egyik golyó pedig a szobájában megbújó 11 éves kislányt találta el.

Az üggyel foglalkozó ügyész a bíróság előtt elmondta: nem tud arról, hogy valaha is előfordult már olyan, hogy valaki azért kérte ideiglenes szabadon engedését, hogy ott legyen az általa megölt ember temetésén. A vádlott ügyvédje a kérést azzal indokolta, „fontos, hogy a család együtt gyászoljon”.

Az ügyészség ellenezte a férfi kiengedését a temetésre. Egyrészt nem tetszett nekik az ötlet, hogy egy gyilkossággal vádolt ember elhagyja a börtönt, másrészt attól tartottak, hogy Kelley-n bosszút fognak állni a gyászoló rokonok és barátok. A bíró a csütörtöki meghallgatáson egyetértett, és nem engedélyezte az apának, hogy ott legyen megölt lánya temetésén.

 

Elsült

Épp tegnap adtunk hírt egy hasonló tragédiáról, amikor egy utcai lövöldözés eltévedt lövedéke ölt meg egy vétlen kislányt.

Előzőleg pedig a sors máshogy mérte ki a szerencséjét egy 20 éves férfinak: Josh Demeritt az amerikai Rochesterben épp otthonában videojátékozott az este, amikor zajt hallott, majd lehulló festékfoszlányokat látott a szobájában. A fején ütést érzett, azt gondolta, valaki megdobta. Aztán amikor megtalálta a lövedéket, kisült, hogy az utca másik oldalán lakó szomszédja tisztogatta fegyver sült el. Josht épp a fején találta a jelentősen lelassult, erejét veszítő lövedék, így egy karcolás nélkül megúszta a lövést.

Amerikában igen nagy gondot jelent a gondatlanságból, véletlenül elsült fegyverek ügye: 2000 és 2010 között 1213 gyerek halt meg otthon véletlenül elsült fegyverek miatt. Időtlen idők óta folyik a vita az amerikaiak közt, a szabadságelvek egyik szimbólumának tartott szabad fegyverviselés jogát kell-e tiszteletben tartani vagy a sok baleset és vétlen gyilkosság miatt erős korlátozásra volna szükség.

Ön mit gondol?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik