Közélet

Üres tankú autót akart lopni

Tette mindezt pár órával azután, hogy kiengedték a börtönből.

A 22 éves amerikai férfit hétfő este engedték ki egy megyei börtönből Washington államban, de nem élvezhette sokáig a szabad levegőt, ugyanis egy igencsak ostoba autólopás miatt alig 12 órán belül már újra rendőrbilincsbe verve találta magát – írta a seattlepi.com. A rendőrök beszámolója szerint a meg nem nevezett férfi egy országút mellett álló teherautót kötött el, miután a benne alvó sofőrt megfenyegette, aki az életét féltve elrohant.

A bűnöző csak azt nem tudta, hogy a kisteherautó sofőrje nem azért állt meg az út szélén, hogy aludjon egyet. Hanem azért, mert a járműből kifogyott az üzemanyag, és éppen egyik rokonát várta, akitől segítséget kért. Így az autótolvaj nem is jutott messzire. A rendőrségi jelentés szerint mindössze nagyjából ötven métert tudott megtenni, majd a kisteherautó megadta magát.

Ekkor gyalog ment tovább, de a sofőr által közben kihívott rendőrök elől már nem tudott meglógni. Bár igyekezett elbújni, megtalálták, őrizetbe vették és egy megyei börtönbe szállították. Bár a sofőrt azzal fenyegette meg, hogy agyonlövi, ha nem adja oda neki a járművet, fegyvert nem találtak nála.

A seattlepi.com cikke szerint a férfit hétfő este fél nyolckor engedték ki a börtönből, az autólopást pedig kedd hajnalban, nagyjából fél ötkor követte el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik