Közélet

Félmilliárdos bírság és börtön a csaló médiumra

Több mint három évet kell rácsok mögött eltöltenie, miután dollármilliókat csalt ki kétségbeesett emberekből.

A 44 éves floridai nőt és több családtagját még 2011-ben tartóztatta le a helyi rendőrség csalás vádjával, miután az ügyészség szerint több mint húszmillió dollárt (4,4 milliárd forint) csaltak ki rossz helyzetben lévő emberekből. Nancy Marks a Sun-Sentinel cikke szerint a héten 2,2 millió dollár (486 millió forint) visszafizetésére kötelezte az ügyében eljáró bíróság, valamint három év és kilenc hónapig tartó börtönbüntetésre ítélte, amelyet egy szövetségi börtönben kell letöltenie.

Az ügyészek szerint a nő, több családtagjával együtt – anyósa vezetésével – olyan embereket célzott, akik kétségbeesett helyzetbe kerültek betegség, családi problémák vagy szerelmi bánat miatt. Nany Marks egyebek mellett azt állította áldozatainak, hogy képes a rák gyógyítására, vagy képes párkapcsolatokat megmenteni.

Ügyvédje egyebek mellett arra hivatkozta kérte enyhébb büntetés kiszabását, hogy a nő nem „vadászott” a kliensekre, hanem a becsapott emberek maguk keresték fel a médiumot, aki azt állította magáról, hogy képes kapcsolatba lépni a szellemvilággal, és isteni üzeneteket közvetíteni az embereknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik