Tudomány

Drónokkal harcolnak az iskolai csalók ellen

Egy belga iskolában fejlesztették ki a módszert, a puskázó diákok ellen vetik be a drónokat, bizonyítva, hogy nemcsak háborús területeken használhatóak.

Csalni nem szép dolog, az iskolapadban sem az, de a tanároknak eddig eléggé kezdetleges eszközeik voltak csak a puskázók visszaszorítására. Eddig, mert itt a legújabb módszer, az eddig többnyire a háború sújtotta övezetekből hallott drónokat, vagyis pilóta nélküli repülő robotokat vetették be dolgozatírás közben.

Többször is írtunk már azokról a drónokról, amelyek nem háborús helyzetben teljesítenek szolgálatot, ilyen például az Amazon internetes kereskedőcég legújabb csomagszállítója, vagy a pizzát házhoz szállító drón. De a tudomány elmozdult már szerencsére az életmentés felé is, sőt itthon a NAV is tervezi a csillagháborús technika bevetését.

Úgy néz ki azonban, hogy a tantermekbe is beköltöznek ezek az eszközök, a belga Thomas More iskola teszteli már a technikát, amivel visszaszoríthatják a puskázók számát. Egy webkamera, amitől félnek a diákok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik