Belföld

Százezrekért adták a húszezres turmixgépet

Pofátlan termékbemutatós csalás Győrben. A fogyasztóvédők előtt nem ismeretlen a cég.

Kapcsolódó cikkek

Egy becsapott vásárló számolt be a Blikknek arról, hogy az egészséges életmódról szóló előadásra egy elegáns szállodába hívták.Az előadás alatt nem lehetett kérdezni, mert ha valaki felemelte a kezét, rögtön két asszisztens ugrott oda hozzá, hogy maradjon csendben.

Szuper szerkentyűket kínáltak: mindent konyhai eszközt helyettesítő robotgépet, rák ellen is jó víztisztítót, minden élősködőt elpusztító takarítógépet – több száz ezer forintért.

Töredékéért is megvehette volna

A résztvevőket kocsival vitték haza pénzért, illetve a hitelhez szükséges papírokért. A Blikknek nyiltakozó egyik vásárló megtalálta a százezrekért vett turmixgépet az interneten 20 ezer forintért.

A termékbemutatót szervező NEVital Kft nem ismeretlen a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság előtt, 16 eljárás indult már ellenük – derül ki a cikkből.

Csodaszer rákosoknak

Hasonló csalásokra többször figyelmeztettek már. A Forró nyomon riportjából kiderült, hogy 180-ból 117 termékbemutatóval baj van. Volt, akinek hamis csodakészítményt árultak, melyre azt mondták, kigyógyítja a rákból. Az előadó sokszor orvosnak adta ki magát.

Így működik

Korábban azok is kitálaltak, akiknek az volt a feladatuk, hogy a legelképesztőbb dumákkal bódítsák el a leendő vevőket – nem kevés pénzért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik