Közélet

Varrótűket találtak két kisbaba testében is

Az egyiknek a tüdejéből, a másiknak a veséjéből kellett sebészeknek kioperálni a több centis tűket.

A két eset felkeltette a kínai rendőrség figyelmét, mert a két kisgyerek csak pár kilométerre él egymástól a Kína keleti részén található Danyang városában, és kevesebb mint egy hét eltéréssel kerültek kórházba – írta a Shanghai Daily. Mindkét kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett.

Egyiküknek, egy 16 hónapos fiúnak a testéből egy 3 és fél centiméter hosszú tűt operáltak ki. A Suo Suo nevű gyereknek a bal veséjét szúrta át a tű, amelyet egy orvos szerint valaki szándékosan szúrhatott oda – írta a Daily. Pár nappal korábban pedig egy 14 hónapos fiú tüdejéből kellett sebészi úton kivenni egy öt centiméteres tűt. Suo Suo kórházba szállítása után két nappal pedig egy közelben élő anya azt jelentette, hogy egy varrótűt talált csecsemője nadrágjába fúródva.

A családok a rendőrség közlése szerint nem állnak kapcsolatban egymással, és vizsgálják, hogy a tűszurkálásoknak van-e közük egymáshoz.

Egy hasonló esetről már tavaly augusztusban is beszámoltunk. Akkor egy apa szúrt négy tűt kéthónapos lányába egy kínai babonát követve. Azt akarta elérni a tűszurkálással, hogy következő gyereke lány legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik