Nagyvilág

Varrótűket szúrt kéthónapos lányába

kínai kislány (kína, kislány, gyerek, kórház, )
kínai kislány (kína, kislány, gyerek, kórház, )

Azt gondolta, ezzel a módszerrel eléri, hogy következő gyermeke fiú legyen.

Az alig több mint kéthónapos kislány egy héttel ezelőtt már másodszor került kórházba ugyanazzal a problémával a Kína északi részén található Harpin városában. A lány testébe három varrótű volt beleszúrva, amelyek közül az egyik csak egy centiméterre volt a szívétől, de volt, amelyik beleállt a májába – írta az Offbeat China. Két héttel korábban pedig a mellkasából távolítattak el egy öt centiméter hosszú varrótűt.

A második eset után az orvosok számára teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy a tűk nem véletlenül kerültek a kislány testébe, és feljelentést tettek a rendőrségen. A héten a 22 éves apa elmondásából kiderült az is, hogy ő volt az, aki a tűket beleszúrta kislányába. Akit nem bántani akart, csak egy régi kínai babonát követve azt akarta elérni, hogy következő gyermeke fiú legyen.

Nem ő az egyetlen, aki hisz a babonában, amely szerint az elsőszülött lány megszúrásával el lehet érni, hogy a következő gyerek már fiú legyen. Szintén augusztusban egy Kína déli részén található faluban operáltak ki négy darab tűt egy 11 hónapos kislányból, aki két hónappal korábban is kórházba került egy, a fenekében lévő varrótű miatt.

Ahogy az Offbeat China megjegyzi: valószínűleg nem ők ketten voltak az első és utolsó áldozatai a babonának Kínában, ahol a lánygyermekeket egyáltalán nem becsülik meg. Annyira nem, hogy sokan elvetetik magzatukat, amikor kiderül, hogy lány lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik