Nagyvilág

Varrótűk a repülőn felszolgált szendvicsekben

Delta légitársaság (delta, légitársaság, )
Delta légitársaság (delta, légitársaság, )

Egy utas megsebesült a Delta amerikai légitársaság egyik járatán, miután beleharapott egy szendvicsbe, amely egy tűt rejtett. Később még három, Amszterdamból indult járaton találtak varrótűket a légitársaság gépein.

Az ételekbe rejtett veszélyes tárgyak felfedezése után a Delta azonnal utasította a Hollandiából indult járatokat, hogy ne adjanak az utasoknak a pulykás szendvicsekből, amelyeket egy holland cég készített a légitársaságnak – közölte a CNN. Az esettel kapcsolatban az FBI is nyomozást indított. A varrótűket egy Minneapolisba, egy Seattle-be, valamint két, Atlantába tartó gépen találták. Az összes járat az amszterdami repülőtérről indult.

A tűk csak egy embert sebesítettek meg, de ő is csak könnyebben sérült. A Delta gépein a felfedezések után tartott ellenőrzések alatt újabb tűket nem találtak.

A szendvicseket gyártó holland Gate Gourmet közlése szerint az érintett ételek mind a cég amszterdami üzeméből származtak. A cég szóvivője a CNN-nek elmondta: más légitársaságoknak is készítenek ételeket, de tőlük nem érkeztek jelentések tűs szendvicsekről. A cég belső vizsgálatot is indított, de annak eredményéről egyelőre nem nyilatkozott a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik