Közélet

Időzítővel robbanthattak a Béke térnél

bankrobbantás a béke téren (bankrobbantás, béke téri robbantó, )
bankrobbantás a béke téren (bankrobbantás, béke téri robbantó, )

Házilag készített, időzítővel ellátott pokolgép robbant a XIII. kerületi bankok előtt – írja a Blikk a birtokába került elsődleges tűzvizsgálat alapján.

Kedd hajnalban a rendőrség megszállta a környéket, s minden ebben az időpontban munkába induló, kutyát sétáltató vagy akár csak a közterületen parkoló embert kikérdeztek, tanúk után kutatva – mondta el a Blikknek rendészeti forrásuk. Átvizsgáltak egy néhány kilométer sugarú kört, amit a motoros bejárhatott az alatt a közel másfél perc alatt, amíg a helyszínre értek.

Minden mélygarázst, magángarázst, udvart átnéztek, ugyanis valószínűleg a menekülésre használt járművet lecserélte az elkövető.

Hétfőn 4 óra 18 perckor a XIII. kerületi CIB Banknál robbant egy bomba. Az elkövető egy enduromotorral menekült, amely többszínűre volt festve. A motoros nem várta meg a robbanás eredményét, már a füstfelhő elülte előtt távozott a helyszínről, és egyetlen fillért sem vitt magával. Egyes információk szerint a tettes a bankfiók közelében szendergő hajléktalanokat elküldte, hogy ne essen bajuk a detonációban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik