Közélet

Két ATM-et szedett szét a Béke téri robbantás

bomba (bomba)
bomba (bomba)

A rendőrök még kedden is gőzerővel dolgoznak a helyszínen, az egyenruhások keresik a motorost. Külön számot hoztak létre, erre várják a bejelentéseket.

Elkülönített telefonszámon várja a rendőrség a Béke téri robbantással kapcsolatos bejelentéseket – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden. Közölték emellett, hogy két ATM bankautomata is súlyosan megrongálódott az érintett pénzintézet falát kirobbantó detonációban. A hvg.hu. írja, a robbanószerkezettel és a benne lévő töltettel kapcsolatban már biztosnak látszik, hogy az házi készítésű.

Mint ismert, a hétfő hajnali robbanásban a CIB bank oldalfala gyakorlatilag eltűnt, és kár érte a mellette lévő Budapest Bank épületét is. A Hír24 információi szerint a motoros, akit keresnek, egy vagy két csomagot – pontosabban dobozt – tett le a helyszínen, a szerkezet a távozása után néhány perccel élesedett,

A rendőrök még vizsgálják, mi lehetett a tettes célja. Azt már hétfőn közölték, úgy vélik, a robbantó nem akart ölni, sem sérülést okozni. A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke szerint az is kizárt, hogy így akart volna pénzhez jutni, a detonáció ugyanis túl nagyra sikerült, ráadásul a motoros nem maradt a helyszínen. Németh Ferenc szerint az elkövető profi volt. Lehetséges, hogy így akart üzenni, netán bosszút állni.

A rendőrség továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoz, kérik, aki a bűncselekményről, a motorkerékpárról vagy annak vezetőjéről érdemleges információval rendelkezik, hívja az üggyel kapcsolatos állampolgári bejelentések fogadására elkülönített, ingyenesen és napi 24 órában hívható telefonszámot (06/80-620-107).

Olvasói sztorik