Közélet

Feldarabolt női holttest Mexikóváros egyik metróállomásán

Feldarabolt női holttestre találtak egy gazdátlan bőröndben a mexikói főváros egyik délnyugati metróállomásán - közölte hétfőn (helyi idő szerint) a mexikóvárosi rendőrség.

A hatóságok beszámolója szerint a kék színű bőröndre az egyik nagyhatalmú drogkartellre utaló, kézzel írott üzenetet tűztek az elkövetők. Ebben az állt: “Ne lopj a Familia Michoacánától. Te vagy a következő, Jonas.”

Egy név nélkül nyilatkozó rendőrségi tisztviselő elmondta, hogy a meggyilkolt 25-30 év körüli nő fejét és kezeit levágták.

A szóban forgó drogkartell eredetileg az erőszakos bűncselekményektől sújtott nyugat-mexikói Michoacán szövetségi államban tevékenykedett, mára azonban kiterjesztette ellenőrzését Mexikóváros környékére is.

A fővárost eddig többnyire megkímélték az ország számos térségében elharapózott, kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos erőszakcselekmények, bár itt is előfordulnak súlyos esetek. Tavaly májusban 12 fiatalembert hurcoltak el egy mexikóvárosi klubból, és megölték őket, minden jel szerint az egyik drogbanda emberei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik