Közélet

Felnyitható híd zúzott halálra egy nőt

A két hídszakasz közé került, amikor a hídelemeket visszacsukták.

A tragikus baleset az amerikai Boston városában történt, a Chelsea folyó felett, 2013 utolsó napján. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a 46 éves áldozat gyalog ment át az Andrew McArdle hídon, amikor egy közelítő hajó miatt a híd kezelője elkezdte azt felnyitni. A nő ekkor a rendőrség közlése szerint az egyik felemelt szakasz szélén maradt lógva.

A nő a beszámolók szerint ekkor sikoltozni kezdett, amit meghallott a híd kezelője, aki a sikolyokat hallva gyorsan elkezdte visszazárni a hidat. A nő azonban a két hídszakasz közé került, amelyek halálra zúzták, miután le lettek engedve, és összezáródtak. A baleset pár perccel délután fél egy előtt történt. A nő holttestét négy órával később tudták kiszabadítani.

Rendőrök és tűzoltók a felnyitható hídnál, ahol a két lezáródó szakasz közé került egy nő
Fotó:WHDH

A felnyitható híd kezelője az eset után sokkot kapott és megfigyelésre kórházba kellett szállítani. A rendőrség elmondása szerint „nagyon együttműködő” volt. A rendőrség vizsgálja az esetet, de egyelőre „úgy néz ki, hogy egy tragikus baleset történt” – mondta el egy helyi rendőrtiszt a Boston Globe-nak.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a hídon ködkürt szólal meg, amikor felnyitják, és a veszélyre vörös fények is figyelmeztetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik