Közélet

Ikerbabákkal is kereskedett a szülészorvos

baba (baba)
baba (baba)

A csecsemőtolvaj doktor pere hétfőn kezdődött Kínában. A férfi legalább hét újszülöttet lopott és adott el gyerekkereskedőknek.

A szülészorvos azt hazudta az újszülöttek szüleinek, hogy gyermekük súlyos születési rendellenességgel jött a világra, és rábeszélte őket arra, hogy mondjanak le csemetéjükről. Júliusban azonban egy anya gyanút fogott, és feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozás két hét alatt kiderítette, hogy lánykája makkegészséges és a szomszédos tartományban él.

Hasonlóan eredményes volt a rendőrség egy lány ikerpár esetében, őket is a szülész “könyvelte el” fogyatékkal születettnek. A hét csecsemő közül egy meghalt, ám hogy betegség vagy nem megfelelő bánásmód miatt, azt nem közölte a Hszinhua kínai hírügynökség.

A rendőrség a szülészorvoson kívül még nyolc embert vett őrizetbe a csecsemőkereskedéssel összefüggésben augusztusban, de a fővádlott pere csak most kezdődött. Időközben több bejelentést is kapott a hatóság olyan szülőktől, akik arra gyanakszanak, hogy nekik is hazudott az orvos, és hat esetben nyomozás indult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik