Közélet

Burkoltan cigányozott a sulirendőr az órán

Megdöbbentő órát tartott a gyerekeknek egy alezredes az iskolai erőszakos cselekményről.

A budapesti gimnázium pedagógusa Facebookra tette ki a “Jó hecc vagy bűncselekmény?” című leírását, de a 444.hu-nak telefonon is megerősítette, hogy a leírtak elhangzottak.

“És akkor bejött az iskolába a rendőr bácsi…

A diákok megtudták, hogy a rendőr bácsi, aki alezredes egy másik középiskolában dolgozik, nem nyugdíjas, félreértés ne essék, őt nem lehet máshova vezényelni, csak katasztrófa esetén. Persze nem tagja a tantestületnek, de a tantestületi szobában „lakik”, ott teszi le a holmiját. Nem is lehetne tanár, mint mondja, mert az 5 diplomája közül, amije van, egyik sem tanári. A diákok rendőr bácsinak vagy rendőr úrnak szólíthatják, esetleg Misi bácsinak, de semmiképpen ne szólítsák „hekuskámnak vagy zsarukámnak”, mert azt nem szereti. A legnagyobb boldogságot persze az jelenti neki, ha tanár úrnak hívják.

Ő azért van az iskolában, hogy segítsen a bűn megelőzésben, így le is vetít egy filmet egy iskolai erőszakos cselekményről, „Jó hecc vagy bűncselekmény?” címmel. Közben meg-megállítja a filmet és magyaráz.

Elmondja a diákoknak, hogy a társ tettes, az ugyanolyan súlyos bűnös, mert itt vannak például az „északi svédek”, akik jól megforgatták a kést – meg is mutatja, hogy hogyan – a kézilabdás Marian Cozmában, vagy emlékezteti a gyerekeket Szögi Lajos tanár meggyilkolására, akit szintén az északi svédek lincseltek meg. Ezek életfogytiglant kaptak mindannyian. Arról persze nem esik szó az órán, hogy azok, akik „északi svédek” előre megfontolt szándékkal történt lemészárlásában vettek részt csendes társként esetleg, na azok talán még szabad lábon is lehetnek…. A diákok értetlen arcát látva, elmagyarázza, hogy a rendőrök „északi svédeknek” hívják maguk között a cigányokat. Na, legalább ma is tanultunk valamit.

Ezután elmondja múlt heti hőstettét a saját iskolájában: Egy diák ittas állapotban érkezett az iskolába, ahol feltűnően viselkedett. A rendőr bácsi kihívta a mentőket, elvitette a diákot. A tanárok ugyan értetlenkedtek, hogy miért volt erre szükség, de a rendőr bácsi elmagyarázta, hogy sosem lehet tudni, hogy a gyerek nem szedett-e be valami gyógyszert, nem szívott-e el előtte egy spanglit, mint azok a 4k-sok a minap, és esetleg odamegy a gyerek az ablakhoz és kifordul rajta,(biztonság kedvéért ezt is megmutatja).

A kórházban, mint kiderült, a diák semmi ilyet nem csinált, csak ivott. (Persze ez sem helyes, sőt büntetendő házirend sértés. Kérdés csak az, hogy kinek a dolga egy iskolában a házi rend betartatása. Hasonló helyzetben, ha nincs rendőr bácsi, aki azonnal szolgálatba helyezi magát, mihelyt iskolai fegyelemsértést tapasztal, a diákot az osztályfőnöke hazaküldi, vagy ha olyan állapotban van, hívja a szüleit, és amikor kijózanodott, akkor az iskola megkeresi a pedagógiailag leghelyesebb megoldást.)

De sebaj, mondja a rendőr bácsi, ez a diák már nem jön vissza az iskolába, bár idén érettségizne, mert majd fegyelmi tárgyalás lesz, és ott ki fogják rúgni. Arra a kérdésre, hogy honnan tudja a rendőr bácsi, hogy egy jövőbeli fegyelmi tárgyalásnak mi lesz az eredmény, a rendőr bácsi elnéző mosollyal válaszol: mert ő tudja. És tényleg tudja…”

A portálnak azt is elmesélte a tanárnő, hogy az osztály előtt megkérdezte, hogy mégis miért cigányozik, amire kissé zavarban azt választa, hogy ő nem rasszista, vannak cigány kollégái, akikkel sörözni is eljár. Hozzátette: hogy, ezek a kollégák “tolmácsolnak” neki, amikor cigányokkal kell beszélnie a munkája során.”

A 444.hu úgy tudja, hogy miután megkérdezték a rendőrségen véleményét a történtekről, pénteken két rendőr meghallgatta a tanárt, aki az esetről beszámolt. Azt mondta a portálnak, hogy nagyon korrektek voltak, és láthatóan értették, hogy mi a problémája. Hozzátette, hogy “Misi bácsi” sem tagadta a történteket, csak ő nagyon máshogy értékeli, ami elhangzott, és hogy ő amúgy kifejezetten pozitív értékeléseket szokott kapni az ilyen órái után.”

A rendőrség még nem válaszolt a portál üggyel kapcsolatos kérdéseire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik