Belföld

Nincs határa a rasszizmusnak Magyarországon

romák (romák)
romák (romák)

A társadalom majdnem egyharmada egyértelműen cigányellenes. Nem javult az iskolai szegregáció, a romák nehezen kapnak munkát és zaklató jelleggel büntetik őket a rendőrök apróságokért is.

Nem javult a cigánysággal szembeni előítélet a 4 évvel ezelőtti rasszista gyilkosságok óta a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet szerint.

Erről bemutattak egy másfél órás dokumentumfilmet is, amelyet 3 éven keresztül forgattak a cigányokat ért bántásokról. Ebből az derül ki, hogy nem javult az iskolai szegregáció, nehezen kapnak munkát és zaklató jelleggel büntetik a rendőrök apróságokért is a romákat.

A statisztikák pedig azt támasztják alá, hogy nem csak a szélsőjobb támogatói cigányellenesek. A társadalom 30 százaléka egyértelműen az, és csak 13 százalék teljesen elfogadó.

A cigányellenes emberek pártpreferencia szerint nem válnak el élesen egymástól. A jobbikosok 46 százaléka, az MSZP-sek 33 , a fideszesek 31 százaléka egyértelműen rasszista, de még az LMP-n belül is 22 százaléknyi az arányuk.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik