Közélet

Tolókocsis nőt mentettek le a vonatsínről iskolás lányok

Az idős nő elektromos kerekes széke egy átjáróban ragadt a lezárt sorompók között.

A nő nem tudott semerre sem elmenekülni az érkező vonat elől, mert elektromos székének akkumulátora lemerült, a japán Fuefuki város egyik vasúti átkelőjében. Szerencséjére az éppen akkor arra járó általános iskolás lányok nem sokat teketóriáztak, és azonnal a nő mentésére siettek – jelentette a japán sajtó.

Az egyik lány azonnal megnyomta a minden japán vasúti átjáróban megtalálható vészjelzőt, majd a negyedikes és ötödikes diákok két csoportba szerveződve nekiálltak a síneken ragadt nő mentésének. Párana sorompót emelték fel, miközben a többiek a nőhöz rohantak és letolták a vonatsínekről, a társaik által felemelve tartott sorompó alatt.

Szerencsére senkinek sem lett baja, és a síneken ragadt mozgássérült nő már a vészjelző megnyomása után is biztonságban volt, mert a közelítő vonat annak hatására megállt.

A JR japán vasúttársaság kitüntetésben részesítette az életmentő iskolás lányokat. Ugyanakkor közölték: nem ajánlják, hogy az emberek a tilos jelzés ellenére a sínekre menjenek, elég az, ha megnyomják a vészjelzőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik