Közélet

Bűnügyi zár a sztárügyvéd vagyonára

Ruttner-Gyorgy-(960x640)(1).jpg (Ruttner györgy, sztárügyvéd)
Ruttner-Gyorgy-(960x640)(1).jpg (Ruttner györgy, sztárügyvéd)

Uzsorakölcsön, avagy letét? A Blikk szerint ez dönti el, hogy bűnös, vagy áldozat Ruttner György.

Az ügyvéd tavaly novemberben uzsorázás miatt jelentette fel az őt néhány héttel később feljelentő K. Jánost és testvérét, Lászlót, akik most a sikkasztással meggyanúsított Ruttner összes ingó és ingatlan vagyonának zárolását kérték a hatóságtól – írja a lap.

A sztárok ügyvédje hiába fordult előbb a nyomozó hatósághoz, azt állítva, hogy az uzsorás testvérek letéti szerződéssel álcázott, havi 10-15 százalékos kamatra adott kölcsönnel tartják sakkban, hamarabb rabosították, és vált gyanúsítottá. K. Jánost és Lászlót az uzsora gyanújával még nem idézték be – írja a Blikk.

A lap szerint döntő lesz a nyomozásban, hogy a pénzről mit mondanak Ruttner kollégái: kölcsön volt, vagy letét? A feljelentő testvérpár verzióját már az ügyvédi kamaránál is meghallgatták. A Blikk úgy tudja, a sztárügyvéd nem tett a rendőrségen vallomást, és továbbra is dolgozhat. Ruttner védője azt mondta: ha a büntetőügyben vádemelés történik, és annak büntetési tétele eléri az ötéves szabadságvesztést, a törvény szerint kötelező bármely jogász ügyvédi tevékenységét felfüggeszteni.

Az ismert jogász egyébként tavaly decemberben a Blikknek panaszolta el azt is, hogy devizahitele miatt ő is bajba került, ezért magánhitelhez folyamodott, 172 millió forintot vett fel két embertől, azok viszont egyre többet akartak. 500 milliót fizetett ki az ügyvéd, mire úgy döntött, rendőrséghez fordul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik