Közélet

Megvádolták a budapesti sztárügyvédet

Ruttner-Gyorgy-(960x640)(1).jpg (Ruttner györgy, sztárügyvéd)
Ruttner-Gyorgy-(960x640)(1).jpg (Ruttner györgy, sztárügyvéd)

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás, ügyvédi visszaélés, büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás  – egyebek mellett ezért állhat bíróság elé hamarosan.

Hatvan milliót tett zsebre

Vádat emelt az Budapesti Nyomozó Ügyészség R. György ellen. A neves ügyvédet – aki mások mellett Stohl Andrást és Damu Rolandot is védte – idén tavasszal hallgatták ki gyanúsítottként, miután ingatlanvásárlás miatt pénzt kapott két ügyfelétől, de nem adta nekik vissza a letétbe tett összeget, miután az üzlet meghiúsult. Összesen 60 milliót vágott zsebre az ügyészség szerint, a két ember 30-30 milliót hagyott nála több részletben. Az ügyvéd évek óta ismerte a két érintettet, ő ajánlotta fel nekik tavaly tavasszal, hogy segít olcsón ingatlant szerezni.

R. György és Damu Roland a Fővárosi Törvényszéken
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Kérte, hogy hazudjon

Az ügyészség szerint miután az ügyfelek feljelentést tettek, egyikükkel az ügyvéd többször is beszélt telefonon és arra kérte, hogy vonja vissza a feljelentését, melyet sikkasztás miatt tett, illetve arra is megkérte, hogy a már megindult büntetőügyben tanúvallomásában ne mondjon igazat.

Sikasztástól az ügyvédi visszaélésig

A sztárügyvédnek jelentős értékre elkövetett sikkasztás, ügyvédi visszaélés és büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás és más bűncselekmények miatt kell hamarosan bíróság elé állnia – tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség.

Akár öt év

A Fővárosi Főügyészség közléséből kiderül, ha az ismert vádlottat bűnösnek találják, akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják

Ajánlott videó

Olvasói sztorik