Közélet

Letartóztatták a volt XIII. kerületi rendőrkapitányt

Kiss-Erno(960x640)(2).jpg (kiss ernő, )
Kiss-Erno(960x640)(2).jpg (kiss ernő, )

Szerdán gyanúsítottként hallgatták ki Kiss Ernőt, csütörtökön előzetesbe került.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) Kiss Ernő volt XIII. kerületi rendőrkapitányt befolyással üzérkedés gyanújával, az Index csütörtöki értesülését a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-nek megerősítette.

A kilencvenes években Kiss Ernő a Központi Bűnüldözési Igazgatóságot vezette, ez a rendőri szerv dolgozott egyebek mellett az alvilági leszámolások és robbantásos merényletek ügyeiben is. Azt nem tudni, hogy a mostani őrizetbe vétele összefügg-e azzal, hogy több ilyen alvilági leszámolásos ügyben újra nyomoz a rendőrség – írja a hírportál.

Simon Richárd, a főügyészség helyettes szóvivője az MTI-nek azt mondta: december 11-én gyanúsítottként hallgatták ki a nyugalmazott rendőr dandártábornokot, vesztegetést állítva elkövetett hivatali befolyással üzérkedés miatt.
Szerdán vették őrizetbe, a PKKB csütörtökön döntött az előzetes letartóztatás elrendeléséről a tanúk befolyásolásának veszélyére hivatkozva. További részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva a helyettes szóvivő nem közölt.

Négy éve ittasan karambolozott

Kiss Ernő 2007. november 23-án reggel a XIII. kerületben az autójával nekiütközött egy parkoló kocsinak, ennek következtében több más autó is megsérült. Kiss Ernőt az ütközést követően egy ismeretlen a helyszínről elszállította, ezután azt a szóbeli jelentést tette felettesének, hogy a kocsiját ellopták. Fővárosi Ítélőtábla 2011 februárjában az ügyben jogerősen elmarasztalta Kiss Ernőt ittas járművezetés vétsége és hatóság félrevezetése miatt, de ügyében idén januárban perújítási eljárás kezdődött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik