Közélet

Nagy zsák marihuánával ment dolgozni a védelmi minisztériumba

Pentagon (pentagon, )
Pentagon (pentagon, )

Nagyon valószínű, hogy a Pentagon civil munkatársa egész egyszerűen elfeledkezett a nála lévő kábítószerről.

A meg nem nevezett dolgozó még november 19-én bukott le, amikor dolgozni ment az amerikai védelmi minisztérium szigorúan őrzött épületébe – írta pénteken a Foreign Policy. Aznap a Pentagon őrsége kivételesen minden belépőt teljesen átkutatott a minisztérium három nagyobb bejáratánál, egy rutinellenőrzés részeként. A minisztériumi rendőrség közlése szerint a Pentagonba belépő emberektől késeket és gázsprayt foglaltak le, valamint volt egy ember, akinél marihuánát találtak.

A Pentagon a Foreign Policy cikke szerint furcsán szűkszavúan nyilatkozott az ügyről. Csak annyit közöltek, hogy marihuánát találtak, de a mennyiségről már nem nyilatkoztak, és azt sem árulták el, hogy kinél találták, pedig az eset nem nemzetbiztonsági kérdés – írta a neves, külpolitikai és nemzetbiztonsági kérdésekkel foglalkozó szaklap. (Az amerikai bűnügyi híreket ismerő olvasóink tudhatják, hogy az ottani sajtóban gond nélkül le lehet hozni a különböző bűncselekményekkel vádolt emberek nevét, életkorát, lakhelyét és fényképét is, mert azok nyilvános adatnak számítanak, és a hatóságok nem szoktak ilyen adatokat titkolni.)

A Foreign Policy értesülései szerint a kérdéses dolgozónál 25 gramm marihuánát találtak, amely – mint ahogy azt a lap megjegyezte – jóval több, mint amennyit egy ember saját fogyasztásra tart magánál. Az újság felvetette azt is, hogy a védelmi minisztériumban civilként dolgozó ember – akiről azt sem lehet tudni, hogy nő vagy férfi – valószínűleg elfeledkezett a nála lévő marihuánáról, mert gond nélkül megtagadhatta volna táskája és ruhája átkutatását: csak annyi baj érte volna, hogy nem engedik be az épületbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik