Közélet

Semjén szabadon engedte Kittenberger Kálmánt

semjén (semjén)
semjén (semjén)

Három évvel lesz büntethető az orvvadászat - jegyezte meg a miniszterelnök-helyettes, miközben a híres utazóról elnevezett sasmadár szárnyra kelt.

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet kezdeményezésére a büntető törvénykönyvbe “három éves fenyegetettséggel” önálló bűncselekményként került be az orvvadászat, ami fontos változás, mert ezáltal pótolhatatlan természeti értékek pusztulása akadályozható meg – mondta Semjén Zsolt.

A miniszterelnök-helyettes, a védegylet elnöke kedden Jászberény határában, egy mérgezésből felgyógyult parlagi sas szabadon engedése alkalmából tartott sajtótájékoztatón beszélt erről.

Az orvvadászok a kihelyezett csalikba olyan erős mérgeket tesznek, amelyek az emberekre is életveszélyt jelentenek, ha azok véletlenül víz útján vagy más módon a szervezetbe kerülnek – mondta a politikus.

A Kittenberger Kálmánról, a neves vadászról, íróról és természettudósról elnevezett sast a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósághoz tartozó Jászsági Különleges Madárvédelmi Területen engedték szabadon.

A ragadozó madarat egy műholdas jeladóval szerelték fel, és egy közeli sasetetőhelyen működő webkamera segítségével fogják nyomon követni mozgását a természetvédelmi szakemberek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik