Közélet

Kilőtték a kutyáját, miközben sétáltatta

A nő szerint semmi nem utalt arra, hogy vadászat folyt az erdőben.

Tragédiával végződött egy kirándulással egybekötött kutyasétáltatás a Tolna megyei Szálkán. Egy nő barátnőivel és öt kutyájával indult el kirándulni, ám a tavaly befogadott kiskutyáját, Pötyit séta közben egy vadász kilőtte – írja az Index.

A nő a lapnak elmondta, csak egyik kedvence volt pórázon, a legnagyobb, a többi eb mind velük együtt haladt. Az úton mentek, amelyről egy percre sem tértek le. Pötyit a visszaúton lőtték le, nagyjából tízméteres távolságból. A kutya gazdája állítja, odaszaladtak, kiabáltak, de a vadász beszállt az autóba és társaival együtt elhajtott.

Nem nyomoznak

Az asszony szerint semmi jel nem utalt arra, hogy az erdőben vadászat folyna. Később látták csak a vadászok járműveit az egyik domboldal tetejéről, de azt hitték, az erédszekhez tartoznak.  A nő feljelentést tett, de az Indexet a szekszárdi rendőrkapitányságon arról tájékoztatták, hogy egyelőre nem nyomoznak az ügyben. Arról, hogy pontosan miért nem indult eljárás vagy lesz-e nyomozás, későbbre ígértek tájékoztatást.

Aszódon is lőttek, csak nem vadász

Néhány hete Aszódon is elpusztult egy kutya, az állatot ugyancsak gazdája előtt lőtték le. A Hír24 úgy tudja, az ebet éppen sétáltatták. Szaladgált, póráz nem volt rajta. Valamivel távolabb volt gazdjától, pontosabban előtte járt, amikor a támadó elsütötte puskáját. Mire a tulajdonos odaért földön fekvő kedvencéhez, az állat már nem élt.

Abban az ügyben nyomozás folyik, a 66 éves férfinak állatkínzás valamint visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel gyanúja miatt kell felelnie. A rendőrők átkutatták a lövöldöző otthonát, ahol egy egész fegyverarzenálra bukkantak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik