Közélet

Állatpornóban jobban teljesít Magyarország

A magyar törvények nem igazán büntetik az állatokkal szexelő embereket.

Míg más országokban börtön jár az állatszexért, a magyar törvények szerint csak pénzbüntetéssel járó szabálysértés, hiába küzdöttek a keményebb büntetésért az állatvédők – írta a Blikk. Először 2008-ban jeleztük a problémát a kormánynak, ám csak szabálysértésként büntetik – magyarázta a lapnak Szilágyi Gyula, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora.

Ennek köszönhetően Magyarországon forgatott állatpornóval van tele az internet és a szexshopok polcai, és több honlap, fórum és zárt csoport is alakult a témában – írta a lap. Szilágyi elmondása szerint „lehetetlen harc” az oldalak elleni küzdelmük. „Hiába figyelik az állatvédők rendszeresen ezeket az oldalakat, ahogy az egyiket letiltatjuk, egy újabb alakul helyette” – közölte a kurátor.

A minisztérium későbbre ígért tájékoztatást arról, hogy miért maradt ki az állatszex szankciója a Btk.-ból – olvasható a Blikkben.

Csak összehasonlításképpen: Kenyában pár napja tíz évig tartó börtönbüntetést kapott egy férfi, aki egy kecskével létesített szexuális kapcsolatot.

Ajánlott videó