Közélet

Mosógépben volt az eltűnt csecsemő holtteste

A négyhónapos kisfiút nagynénje ölte meg, családi vita miatt.

Az eleinte csak eltűntnek hitt csecsemő után nagy sajtófigyelem mellett kutattak a rendőrök, miután vasárnap délelőtt rejtélyes módon eltűnt bölcsőjéből a család sanghaji lakásából, amelynek alsó szintjén a családi étterem található – közölte a South China Morning Post.

Először sokan azt gondolták, hogy esetleg az étterem egyik vendége rabolta el a kicsit, amikor a családtagok el voltak foglalva – írta a Post. A lakásban a lap cikke szerint nyolcan laktak: a kisgyerek szülei, nagyszülei valamint nagynénje és nagybátyja, egyik kislányukkal. A gyerek után több napon át eredménytelenül kutattak.

A helyi rendőrség végül csütörtökön jelentette be, hogy a négyhónapos kisfiú holtteste mindvégig a házban lévő mosógépben hevert. A Shanghai Daily beszámolója szerint a holttestet anyja találta meg, amikor belenézett a hosszú ideje használaton kívül lévő gépbe. A csecsemőt nagynénje rejtette oda, miután megölte. A hatóságok nem közölték, hogy a kisfiú hogyan halt meg. A kínai állami televízió beszámolója szerint egy műanyag zacskóban volt a test, és valószínűleg fulladás okozta a halálát.

A mosógépbe rejtve találta meg anyja a napokon át eltűntként keresett négy hónapos fiút
Fotó:Shanghaiist

A gyerek nagynénje a rendőrség elmondása szerint bevallotta, hogy ő ölte meg a csecsemőt, egy családi vita miatt. Azt nem közölték, hogy min vesztek össze annyira, hogy annak egy négy hónapos pici megölése lett a vége. Sokan felvetették, hogy a nagynéni irigy lehetett a fiúgyerekre, mert neki „csak” lányai születettek – a Shanghai Dailynek egy szomszéd azt mondta, hogy a nőnek három lánya volt.

Kínában a fiúk többet érnek a lánygyermekeknél, annyira, hogy sokan inkább elvetetik a lánymagzatokat. Emiatt pedig súlyos és a jövőben az egész kínai társadalomra komoly veszélyeket rejtő nőhiány alakult ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik