Nagyvilág

Egyre több a kínai szingli

Kinai-no(960x640)(1).jpg (kína, nő, biztonsági őr, utca, )
Kinai-no(960x640)(1).jpg (kína, nő, biztonsági őr, utca, )

Minden korábbinál többen maradnak pár nélkül Kínában: a tipikus egyedülálló fiatal vagy középkorú férfi, és az ország déli részén él - derül ki a hétfői Szinglik Napja alkalmából összegyűjtött statisztikákból, amelyből kiderül, hogy a foglalkozásokat tekintve az újságírók maradnak legtöbben társ nélkül.

Az egyedülállók számát 220-250 millióra teszik, a legtöbben, mintegy 180 millióan a 18 és 43 év közötti korosztály körében vannak. Az egyedül maradt férfiak száma meghaladja a nőkét, a legnagyobb kínai társkereső portál, a több mint 60 millió felhasználót jegyző zhenai.com adatai szerint az 1970 után születettek körében minden száz nőre 206 férfi jut, az 1980 után születettek esetén 100:136 ez az arány.

Társat találni a statisztikák szerint az ország kisebb városaiban és vidéki részein nehezebb. A legtöbb szingli a jiayuan.com társkereső adatai szerint az ország déli részén él, a délkeleti Kuangtung tartományban található például az összes szingli több mint 10 százaléka. A foglalkozásokat tekintve az újságírók maradnak legtöbben társ nélkül, ami elsősorban az időhiánynak, a hivatással járó nyomásnak, a rendszertelen életmódnak és az alacsony fizetésnek tudható be. Ezek következtében a médiában dolgozók csaknem 5 százaléka egyedülálló.

A 28 év feletti szingli nők többnyire magas iskolai végzettséggel rendelkező, jó körülmények között élő nagyvárosi nők, akik nem találnak megfelelő képesítéssel vagy fizetéssel rendelkező társat maguknak, így inkább az egyedül maradást választják. A fővárosban a jiayuan.com becslései szerint mintegy félmillió ilyen nő él, magas arányuk miatt Sanghaj városa félévente külön társkereső vásárt rendez számukra. A szingli férfi jellemzően 30 év feletti, városban él, jólszituált, magas beosztásban dolgozik, és elsősorban a túlórázás és az idő-, illetve a társasági élet hiánya miatt marad egyedül.

Kínában november 11-e – a dátumban lévő négy 1-es számjegy miatt – az egyedülállóak napja, amelyet legtöbben vásárlással, szingli barátaikkal közös vacsorával vagy nekik szervezett partikon ünnepelnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik