Közélet

Szócska: bármikor, bármi megtörténhet

Így reagált az egészségügyi államtitkár arra, amikor megkérdeztük, ő egyetért-e azzal a kijelentéssel, miszerint bármikor megismétlődhet a békásmegyeri tragédia. Hogy miért mondta ezt?

Mert szerinte, aki hisz a gondviselésben, az el tudja fogadni, hogy bármikor, bármi megtörténhet vele. Korábban Dr. Berényi Tamás, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnöke mondta: szerint a békásmegyeri dráma bármikor megismétlődhet, ezért voltunk kíváncsiak az államtitkár véleményére.

Szócska Miklós szerint ugyanakkor az, hogy nem ért oda időben a mentő a Békásmegyeri nőhöz időben, egyedi eset. Aki pedig általánosítja ezt, az riogat egyéni, anyagi, vagy egyéni politikai érdekből.

Az egészségügyi államtitkár ezt egyébként 178 új mentőautó átadásának bejelentésén mondta. Azt azonban elismerték, hogy évtizedes problémák vannak, például, hogy az átlag életkora a mentőautóknak 13 év.

Benyó Rita riportja.

De ezzel nincs vége a történetnek, hiszen az eset kirobbanása óta már volt egy OMSZ-vizgsálat is ügyben, itt megállapították, hogy nem történt mulasztás, „csak” „négy mentődolgozó a beteg életben maradási esélyeit nem befolyásoló kommunikációs hibát vétett.” De hogy milyen kommunikációs hiba történt, arról nem tudni.

Valamint szerkesztőségünket is folyamatosan keresik meg mentősök és egészségügyi dolgozók, és mesélnek arról, hogy milyen állapotok uralkodnak náluk.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik