Belföld

Békásmegyeri tragédia: nem történt mulasztás az OMSZ szerint

Ez a mentőszolgálatnak a paródiája – mondta az áldozat nő édesapja a közleményre reagálva a Hír24-nek.

A közlemény szerint „az elektronikus adatok, dokumentumok, hangfelvételek és meghallgatások során nyert információk alapján megállapítható, hogy a halálos kimenetellel összefüggésbe hozható mulasztás nem történt, ugyanakkor négy mentődolgozó a beteg életben maradási esélyeit nem befolyásoló kommunikációs hibát vétett. A segélyhívást fogadó mentésirányító már kilépett az Országos Mentőszolgálat kötelékéből, a másik három mentődolgozó írásbeli figyelmeztetésben részesül.”

A Hír24-nek küldött közlemény még megemlíti, hogy Az Országos Mentőszolgálat az esetek 78 százalékában tudja teljesíteni azon uniós ajánlást, mely szerint sürgős esetben 15 percen belül érjen a helyszínre a segítség.

Az apa, akinek a múlt héten halt meg a lánya Békásmegyeren, miután negyven percet vártak a mentőre, azt mondta a Hír24-nek a közleményre, hogy “ez a mentőszolgálatnak a paródiája”.

Csütörtökön az egy héttel ezelőtti, békásmegyerihez hasonló eset történt Piliscsabán. Ott kiért időben a mentő, de nem volt mentőorvos, illetve mentőtiszt.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik