Közélet

Adathalászok támadják az OTP ügyfeleit

OTP Bank (OTP Bank)
OTP Bank (OTP Bank)

A pénzintézet soha nem kért és nem kér mailben ügyféladatokat, szolgáltatásmegerősítést.

Egy, az interneten terjedő phishing levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg adatokat kicsalni a pénzintézet ügyfeleitől. A levél hamis. A levelek netbanki belépésre buzdítanak, a link pedig egy, a bank hivatalos oldalához nagyon hasonlító kamuweblapra irányít – írja a Pénzcentrum.hu.

A gazdasági portál szerint sokaknak valószínűleg nem tűnik fel az átverés, így előfordulhat, hogy megadják adataikat, ezzel veszélyeztetve bankszámlájuk biztonságát, noha a kamuleveleket tört magyarsággal írták. Az e-mailben található link egy adathalász oldalra irányít, amely megszólalásig hasonlít az OTP hivatalos netbanki felületéhez.

A pénzintézet az újabb adathalász akció kapcsán megismételte, hogy soha nem kért és nem kér mailben ügyféladatokat, szolgáltatásmegerősítést. Honlapján azt írta, hogy ha valaki már mégis megadta az adatait, haladéktalanul lépjen kapcsolatba a bankkal a 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy e-mailben. Az OTP a visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik