Közélet

Rendőrségi nyomkövetővel a lábán rabolt házakat

A hét legbutább bűnözője díjat ezennel odaítéljük Brandon Campbellnek.

A 27 éves amerikai férfi annyira ostoba módon követett el 15 betörést, hogy még az ügyészek is gyakorlatilag idiótának nevezték, és alig bírták elrejteni mosolyukat, amikor beszámoltak az esetről a CBS televízió riporterének. Campbell ugyanis úgy rámolt ki 15 lakóházat a coloradói Denver közelében, hogy a lábán egy GPS-nyomkövetőt viselt, amelyet a rendőrség rakott rá. A férfi ugyanis próbaidőn volt egy lopási ügy miatt, és a hatóságok emiatt folyamatosan követték mozgását.

Campbellt egy betörés után fogták el, és később a nyomkövető adatai alapján tudták az ügyészek bizonyítani, hogy 14 másik kirámolt háznál is járt a betörések idején. Így nem csoda, hogy gond nélkül bizonyítani lehetett, hogy ő a tettes, és a bíróság bűnösnek találta 15 rendbeli betörés vádjában. Büntetése nagyságáról még nem döntöttek.

Külön szép a történetben, hogy a GPS-es nyomkövető azért volt rajta, mert megpróbált ellopni egy GPS-es navigációs készüléket.

Betöréssorozatával Campbell erős versenyben van a „Legbutább Bűnöző” címéért a floridai Dwight Millerrel, aki ugyancsak egy betörést hajtott végre szintén a rendőrségtől kapott nyomkövetővel a lábán, de ő legalább még a tárcáját is a kirámolt házban hagyta, összes iratával együtt.

Szeretnél még buta bűnözőkről olvasni? Kattintson IDE!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik