Közélet

Egy ritka betegség miatt hitték szörnyetegnek

Egy évet töltött börtönben ártatlanul egy texasi férfi.

„Pelenkát cseréltem a lányomon, és amikor felemeltem a jobb lábát egy kattanást halottam” – kezdi történetét Andrew Huber, a texasi KHOU hírcsatorna riportjában.

A baljós pattanó hang a kislány, Kenley combcsontjának eltörését jelentette. A férfi rögtön egy dallasi kórház traumatológiai osztályára vitte a gyermeket, ahol a röntgenfelvételeken további több, a gyógyulás különböző fázisában lévő csonttörések látszottak. Az orvosok azonnal értesítették a rendőrséget, akik az apát, gyermekbántalmazás vádjával rögtön őrizetbe vették.

A feleségének, Bria-nak azt mondták a kapitányságon, hogy úgy tűnik, a férje szisztematikusan és sorozatosan bántalmazta kislányukat. „Nem ismerte azt a szörnyeget, akihez hozzáment” – mondták a rendőrök a nőnek.

Az asszony nem akarta elhinni, a verés gondolata annyira távol állt a férfitól, akit ismert, de úgy érezte „arra kell koncentrálnia, hogy mindent megtegyen a lánya védelmében”. Miközben a férj a bíróságon próbálta bizonyítani ártatlanságát, felesége az ország összes gyermekorvos szakértőjét felkutatta, hátha talál valami magyarázatot az esetre. Így hallotta meg egy másik édesanya, Rana Tyson esetét, akinek ikerlányait hasonló vádak miatt vette el a gyámhatóság, mint később kiderült, tévesen. A gyerekek egy ritka genetikai betegségben, Ehler-Danlos szindrómában szenvednek. A kór egyik fő tünete az, hogy a csontok és ízületek igen törékenyek, ami azt jelenti, hogy a szülők akár egy egyszerű pelenkázás vagy játék közben is több csontját törhetik el a kicsinek.

Újra együtt a Huber család (forrás: KHOU News)

 

Andrew Huber több mint egy év után térhetett haza családjához. Jelenleg úgy érzi, inkább megkönnyebbült, mint dühös. Feleségével igyekeznek minél több emberrel megosztani a történetüket, nehogy másnak is át kelljen élnie, hogy ártatlanul törik darabokra a családját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik