Közélet

Szerelmes nők segítették az ároktői bandát

aroktoi(960x640)(1).jpg (ároktői)
aroktoi(960x640)(1).jpg (ároktői)

A nyomozók tudtak a svájci lányról. Ő és a Magyarországon lévő barátnő is segített R. Henriknek és apjának, Elemérnek a szökésben.

A szökéshez a pénzt a svájci, prostituáltként dolgozó lány adta, ebből vett a két férfi mobiltelefont, benzint. A magyar barátnőnek pedig az volt a feladata, hogy a temetőnél figyelje, megjelennek-e a rendőrök a környéken. Amennyiben feltűntek volna az egyenruhá­sok, a lánynak kellett volna őket feltartóztatni. A nő tüntette el a mobiltelefonokat is, amelyekkel egymással tartották a kapcsolatot – írja a Zsaru magazin információira hivatkozva a Blikk.

Idősekre vadásztak

Mint arról korábban beszámoltunk, az ötfős banda idős, egyedülálló áldozatokra vadászott, brutálisan bántalmazták őket és elvették értékeiket. Többen belehaltak az általuk okozott sérülésekbe. Apa és fia október 4-én szökött meg, mindketten házi őrizetben voltak. Négy évet ültek előzetesben, de a jogszabályok értelmében ki kellett engedni őket, mivel még mindig nem született meg ügyükben az elsőfokú ítélet. Öt nappal később fogták el őket svájci lakásban. A rendőrök hamar a nyomukra bukkantak, Henrik svájci barátnőjéről ugyanis tudtak a hatóságok, a nő többször járt itthon, amióta az eljárás folyik.

R. Henrik ellen közben az ügyészség kiterjesztette a vádat. A férfit az eddigiek mellett még egy emberöléssel, két rablással és több más bűncselekménnyel vádolják.

Jön a határtalan előzetes

Hétfőn eltörölte a parlament az előzetes letartóztatás felső korlátját. Ez azt jelenti, hogy a legsúlyosabb ügyekben gyakorlatilag bármeddig bent tartható valaki, ítélet nélkül. Rogán Antal több európai országot is megemlített, ahol szintén nincs felső határ. Ez így van, de ezekben az országokban nagyon szigorú szabályai vannak annak, hogy egy embert előzetesbe tegyenek egyáltalán.

Olvasói sztorik