Közélet

Megölte feleségét, majd magával is végzett egy férfi Debrecenben

A házaspárra az eset után az asszony testvére talált rá, ő értesítette a rendőrséget.

Dobó Dénes rendőr hadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: az 53 éves férfi és az 50 éves nő az otthonukban veszekedett egymással szombaton, majd a férj olyan súlyosan bántalmazta feleségét, hogy az asszony a helyszínen meghalt. A férfi ezután öngyilkos lett.

Az ügyben emberölés miatt indult nyomozás.

Öngyilkosságnak akarta beállítani

A rendőrség múlt héten, csaknem egy évvel a gyilkosság után vette őrizetbe azt a budapesti férfit, aki tavaly december 25-én bántalmazta, majd a Kőbánya-Kispest vasútállomás sínei mellé fektette párját egy gyógyszeres dobozzal, így próbálva öngyilkosságnak álcázni a bűncselekményt.

Az eszméletlen asszonyra egy mozdonyvezető talált rá, aki értesítette a mentőket, de az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. A rendőrök azt nem árulták el, hogy miért csak most lett gyanús a férfi.

Tartós és brutális a családon belüli erőszak Magyarországon

A szociális és családügyi államtitkárság ugyan nem mindenben ért egyet a HRW jelentésével, de azt kijelentik, hogy az állam határozottan elutasítja a kapcsolati erőszakot, a bántalmazók tettükkel olyan bűncselekményt követnek el, melyért bíróság előtt kell felelniükA nap 24 órájában ingyenesen hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20.

A Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet szerint Magyarországon a családon belüli erőszak kezelésére kiépített rendszer egyszerűen nem működik.

A rendőrségi tétlenség, a jogi és iránymutatásbeli hiányosságok miatt nem kapnak megfelelő védelmet a családon belüli erőszakot elszenvedő nők, akiknek az állami segítségnyújtási rendszer elégtelenségeiből kifolyólag gyakran nincs más választásuk, mint hogy visszatérjenek bántalmazójukhoz – írta nemrég közzétett jelentésében a jogvédő szervezet.

“Azok az emberek, akiknek a segítségnyújtás lenne a feladatuk – rendőrök, orvosok, ügyészek, szociális munkások – gyakran magukra hagyják az áldozatokat, akik nem látnak más lehetőséget, mint visszamenni bántalmazójukhoz, aminek következtében további erőszakoskodást szenvednek el” – emelte ki Lydia Gall, a jelentés szerzője, a Human Rights Watch kutatója.

Ebédet ajánlott a nőverő politikus

A Fideszből frissen elzavart Balogh Józsefről alig két hete derült ki, hogy képes kezet emelni egy nőre. Balogh korábban a család vak kutyájára fogta a dolgot, majd nem sokkal később az ügyészség vádat emelt ellene, és többen is felszólították, mondjon le. Hiéba. Helyette megszavazta, hogy kapjanak büntetést azok az ellenzéki nők, akik monoklival tiltakoztak jelenléte ellen minap az Országgyűlésben.

A Hír24 is szavaztatott, úgy gondoltuk, jó ötlet lenne, ha a komondoros asszonyverő politikusunkat összehoznánk egy csak látszólag törékeny hölggyel, a bokszbajnok Miló Viktóriával. És bár olvasóink elsöprő többséggel voksoltak a párharc mellett, Balogh végül nem fogadta el a kihívást, de megüzente: szeretettel várja fülöpházi tanyáján egy ebédre a boxolónőt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik