Közélet

Véletlenül férfibörtönbe zártak egy nőt

A kokainbirtoklásért letartóztatott nőt egy nővér valamiért férfiként jegyezte fel egy iratra, és utána ezt nem kérdőjelezték meg.

Fotó:Miami-Dade PoliceAz ötvenéves Veloz Fior de Pichardót a floridai Miami repülőterén vették őrizetbe drogbirtoklás gyanújával, és akkor – november negyedikén – még mint nő szerepelt a rendőrségi iratokban – jelentette az NBC6. A börtönbe szállítása után elvégzett orvosi vizsgálat alatt azonban egy nővér valamiért azt állapította meg, hogy Pichardo férfi. Legalábbis férfiként jegyezte fel egy formanyomtatványon, de a félreértés tisztázására indított nyomozás szerint a nővér “megállapította, hogy férfi szaporodási szervei vannak”.

Ezek után már férfiként kezelték, és nem a női, hanem a férfibörtönbe zárták, a köztörvényesek közé – közölte az NBC 6.

A nő hiába bizonygatta folyamatosan, hogy ő bizony egyáltalán nem férfi, senki sem hitt neki. Elmondása szerint azzal gyanúsították, hogy nemátalakító műtéten esett át, és többször is meztelenre kellett vetkőznie, miközben azt kérdezgették tőle, hogy miért operáltatta át magát nővé. Pichardónak a férfi rabok között kellett fürödnie egy közös zuhanyzóban, de azt mondta, nem érte fizikai támadás, „csak” lelki terrort kellett elszenvednie rabtársaitól.

Az NBC azt nem tudta kideríteni, hogy egészen pontosan miként is történhetett meg, hogy egy nőt a férfiak közé zártak be. A floridai börtönhatóság nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban, az ügyben indított, folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva.

Pichardót csak azután vizsgálták meg újra, hogy családja megtudta, hova került, és személyesen tiltakoztak a börtönnél. Ekkor újabb vizsgálatoknak vetették alá, és két nővér is megállapította, hogy nem nővé operált férfi, hanem már nőnek született. Ezután kiengedték a férfibörtönből, és jelenleg a szövetségi hatóságok tartják fogva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik