Közélet

Rendőrnek adta ki magát, hogy olcsóbban jusson fánkhoz

Dunkin Donuts (gyorsétterem, fánk, dunkin donuts, usa)
Dunkin Donuts (gyorsétterem, fánk, dunkin donuts, usa)

Hosszú ideig evett olcsón, de most nagyon ráfizetett!

Akár egy Simpson család-epizód sztorija is lehetne: ha egy középkorú férfiről olvasok, aki rendőrnek öltözik, hogy egy fánksütöde rendőröknek szóló kedvezményét igénybe vegye, nekem rögtön Homer képe ugrik be, amint Bart játékjelvényével, az ujján egy plüssel borított bilincset pörgetve próbál zsarunak látszani.

A florisai Pasco Megyei Sheriff Hivatalának hivatalos jegyzőkönyve szerint azonban a fánkkedvezményért magát rendőrnek kiadó csaló nem rajzfilmfigura, hanem egy 48 éves, hús-vér üzletkötő.

 

Charles Barry, a csaló
(forrás: Pasco County Sheriff’s Office)

 

A fánkot, kávét és hasonló frissítőket kínáló, amerikai étteremhálózat, a Dunkin Donuts egyik floridai üzletének dolgozóit már jó ideje zaklatta egy őszülő halántékú pocakos férfi. Minden alkalommal kierőszakolta, hogy számlájából jelentős kedvezményt kapjon, mondván, a lehető legkedvezőbb ár kijár annak, aki a hazáját fegyverrel szolgálja. Minden alkalommal arra hivatkozott, hogy ő Szövetségi Légi Marshall.

Az amerikai falatozók körében elterjedt, de egyáltalán nem kötelező, hogy kedvezményt vagy ingyenkávét kínáljanak rendőröknek, tűzoltóknak vagy a mentősöknek. A franchise rendszerben működő Dunkinnál nincs erre egységes szabályzat, minden egyes étterem tulajdonosa maga dönt az akciókról.

Az álmarshall kedvenc helyének dolgozói és menedzserei hamar ráuntak a férfi követelőzésére és elhatározták: nincs több kedvezmény. Amikor a férfi legközelebb fánkért ment, megállt az autós kiszolgáló ablaknál, és veszekedni kezdett az eladóval. Mivel az sehogy sem akarta beadni a derekát, a férfi elkezdett egy jelvényt lobogtatni, és a fegyverét is megmutatta. A kiszolgáló végül engedett a verbális erőszaknak, mivel azonban a jelvény kissé gyanúsnak tűnt neki, rendőrt hívott.

A Barry ügy bizonyítékai
(forrás: Pasco County Sheriff’s Office)

A valódi bűnüldözők két sarokkal arrébb megállították a férfit, és letartóztatták, mivel rendőrnek adta ki magát, és mert jogszabályba ütközően mutogatta fegyverét. A férfi egy napot a rácsok mögött töltött, majd 5150 dollár (közel 1,2 millió forint) óvadék befizetése után szabadult. Nem tudjuk, mennyit spórolt a fánkokon azzal, hogy hivatalos szervnek adta ki magát, de ennyit azért talán nem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik