Élet-Stílus

Más házát adta bérbe a csaló

Egy amerikai nő hirdetést adott fel, amiben bérlőket keresett üresen álló szobákba. Csak később derült ki, egy csaló áll a háttérben.

A San Francisco déli részén álló épület kiadó szobáiba a múlt hónapban költözött be két fiatal pár, ki is fizették a nőnek a bérleti díjat, egyenként 900 dollárt, vagyis nagyjából négyszázezer forintot. Minden a legnagyobb rendben volt, egészen addig, amíg meg nem jelent két férfi a háznál, azt állítva, hogy ez a ház bizony az övék.

Mivel a bérlők ugyanúgy értetlenül álltak a történtek előtt, mint az akkor érkezett tulajdonosok, kihívták a rendőröket, akik megállapították, hogy a szobákat kiadó nő egy csaló, aki azóta el is tűnt az 1800 dollárral.

A további vizsgálatok során kiderült, hogy a csaló hosszas és alapos keresgélés után választotta ki a megfelelő házat, kiderítette, hogy az eredeti tulajdonosok elutaztak, így üresen áll a házuk. Betört, kicserélte a zárat és a bérleti szerződés megkötésekor is az egyik tulaj nevét használta.

Végül a valós tulajdonosok felszólították az átvert párokat, hogy távozzanak a házból. „Nem maradt pénzünk új albérletre, nem tudjuk, hová fogunk most menni” – panaszolta az egyik pórul járt férfi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik