Közélet

Rockervérengzés Brooklynban

yellow dogs (rock, zenekar, iráni fiatalok, usa, )
yellow dogs (rock, zenekar, iráni fiatalok, usa, )

Megölte három társát, majd magával is végzett egy fiatal iráni zenész

Egy fegyveres férfi három embert lőtt agyon, majd önmagával is végzett, hétfőn hajnalban Brooklynban. Az áldozatok és a támadó is az Egyesült Államokba emigrált iráni rockzenészek voltak, akik egy szabadabb élet reményében az Egyesült Államokba emigráltak.

A Yellow Dogs (forrás: YouTube)

A Yellow Dogs nem egy kiemelkedő vagy különösebben elismert indierock zenekar (volt). Akkor tettek szert némi hírnévre, amikor egy több díjjal is kitüntetett 2009-es dokumentumfilm készült róluk, „No One Knows About Persian Cats” (Senki sem tud a perzsa macskákról) címmel. A film az Iránban hatalomellenesnek, vagyis üldözendőnek bélyegzett könnyűzenei stílus szerelmeseinek Teherán underground világában zajló életét mutatja be. A zenekar tagjai a film bemutatója után az Egyesült Államokba emigráltak, majd 2010-ben menedékjogot kaptak.

Egyelőre nem tisztázott, hogy mi vezetett a 27 éves gitáros Soroush Farazmand, testvére, a 28 éves dobos Arash, illetve barátjuk, a 35 éves utcai művész Ali Eskandarian életét követelő támadáshoz. Az első feltételezések szerint egy korábban a bandához tartozó, majd néhány nappal a gyilkosságok előtt kirúgott zenész bosszújáról van szó, ám ez a teória már megdőlt. A legfrissebb feltételezés szerint egy másik, emigráns irániakból álló zenekar egyik tagja volt a Yellow Dogs két zenészével, az egyik barátjukkal, illetve önmagával is végző férfi.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik