Közélet

Halál a paradicsomban

francia riviéra (tengerpart, franciaország, )
francia riviéra (tengerpart, franciaország, )

Krimibe illő nyomozás zajlik a Francia Riviérán.

Különös dologra bukkant egy búvár, miközben tengeri sünöket keresett Cap d’Antibes mellett a Francia Riviérán – írja a The Independent. Egy emberi koponya feküdt a vízben, melyre azt pingálta valaki: „Mort aux pédophiles (Halál a pedofilokra)” a felirat alatt egy célkeresztre emlékeztető ábra is látható.

Amikor bejelentette a leletet, a rendőrség búvárai alaposabban is átkutatták a tenger alatti területet. További emberi csontokat, egy állkapcsot, felkar csontokat és egy medencecsontot is találtak. A DNS vizsgálat eredményére senki sem számított: kiderült, hogy a maradványok legalább négy különböző embertől, két férfitól, és két nőtől származik.

Eddig egyedül egy felkarcsontot sikerült minden kétséget kizáróan beazonosítani: az 1994-ben, a tizennyolcadik születésnapja előtt néhány nappal eltűnt Stéphane Hirsoné. A többi csontról csak annyit sikerült megállapítani, hogy a két nő harminc évnél fiatalabb korában hunyt el, míg a másik férfi, akié az összefestett koponya, ötven éves kora előtt halt meg. Az állkapocscsonton találta nyomok alapján a rendőrség úgy hiszi lennie kell még egy ötödik áldozatnak is. Bár úgy tűnik a maradványok évtizedeket töltöttek a tenger mélyén, jó állapotban maradtak.

Cap d’Antibes (forrás: Wikipedia)

Georges Gutierrez, ügyész szerint számos rejtély van, amit az üggyel kapcsolatban meg kell fejteni, például, hogy miért csak egy-egy csontdarabot találtak minden egyes áldozattól?

Az egyedüliként azonosított Hirosn története úgy tűnik, további kérdéseket vet fel. A fiúnak, az után veszett nyoma 1994-ben, hogy kiengedték a kórházból egy rövid ideig tartó pszichiátriai kezelés után. Egy rokona azt mondta a rendőröknek nem érti mit kereshetett a fiú a szülőváros mellett, hiszen az utolsó információk szerint az eltűnése idején, úton volt Spanyolország felé.

A kísérlet, hogy a koponyát korábbi pedofíliával kapcsolatos ügyekkel hozzák összefüggésbe, egyelőre kudarcot vallott. A rendőrség jelenleg folytatja az eddig talált maradványok laboratóriumi vizsgálatát, illetve a tengeri kutatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik