Közélet

Tini verte péppé egy ötéves fejét

A 13 éves fiú bowlinggolyóval verte szét a kisfiú fejét Texasban.

Az ötéves Sida Osman biciklizni indult, és valamilyen okból a tinihez csapódott, és rá akarta venni, hogy menjen el vele egy boltba, a texasi Fort Worth városában. Ettől a gyilkosság idején 13 éves, mentális problémákkal küzdő fiút ideges lett, nem tudta kontrollálni dühét, és egy több mint hat kilogrammos bowlinggolyót vágott a kisgyerek fejéhez egy elhagyatott telken. Sida Osman ettől a földre került, ami után a tini felvette a golyót, és még egyszer teljes erőből az ötéves fejéhez vágta – írta egy helyi lap.

A gyilkosság után az akkor már síró tinédzser összefutott három barátjával, akiknek kérdéseire elmondta, hogy mit tett, és meg is mutatta nekik a kisfiú testét. Bár barátai mentőt akartak hívni, a 13 éves fiú kérésére mégsem tették meg. Az eltűntként keresett Sida Osman holttestét egy nappal később találta meg egy helyi polgár. A boncolás eredményei szerint sérülései olyan súlyosak voltak, hogy akkor sem élte volna túl a támadást, ha azonnal mentőt hívnak hozzá – írta a Fort Worth Star-Telegram.

A gyilkosság miatt most elítélt fiúhoz hamar eljutott a helyi rendőrség, miután értesültek a barátainak tett vallomásáról. A kiskorúsága miatt meg nem nevezett, most már 14 éves gyerek egy vádalku részeként bűnösnek vallotta magát, és így 23 évig tartó börtönbüntetésre ítélték, amelyet 16 éves kora után már felnőtt börtönben kell letöltenie. Alku nélkül akár negyven évig is rácsok mögé kerülhetett volna.

Sima Osman szomáliai bevándorlók gyermeke volt, akik a nyugodt és biztonságos élet reményében hagyták el háború és éhezés dúlta afrikai hazájukat – írta a Star-Telegram.

surveys

Ajánlott videó

Olvasói sztorik