Közélet

Nagy balhéra készült a tescós rabló

fegyverarzenal-pilicsaban(960x640)(1).jpg (fegyverarzenál, )
fegyverarzenal-pilicsaban(960x640)(1).jpg (fegyverarzenál, )

Nagy dobásra készült S. Péter, a tescós rablóként hírhedtté vált férfi, aki egy komolyabb rablást tervezett, ezért akart beszerezni sorozatlövő fegyvereket, hozzájuk lőszereket, valamint robbanóanyagot – értesült a Blikk.

A súlyos bűncselekményekkel vádolt S. Péter beismerte, hogy valóban akart fegyvereket szerezni, később azonban elállt ettől a szándékától – mondta Beraczkai Bernadett, a férfi ügyvédje a Blikknek, aki azt is elárulta: a rendőrség szerint S. Péter 600 ezer forintot szánt volna az ügyletre, ő azonban azt állítja, nem volt ennyi pénze.

Hétfőn a Budapesti Központi Kerületi Bíróságon ennek ellenére elrendelték S. Péter egy hónapos előzetes letartóztatását. A vád szerint társaival súlyos bűncselekményeket követtek el: megöltek egy valutaváltó házaspárt, majd megpróbáltak kirabolni egy pénzszállítót.

„A gyanúsítottnál a vásárláshoz nem talált legális forrást a rendőrség, ugyanakkor a korábban elkövetett bűncselekményekből legkevesebb 30 millió forint a mai napig nem került elő” – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya. A Blikk úgy tudja, a most induló nyomozás egy másik gyanúsítottat is leleplezett, magát a fegyverdílert.

S. Péter sokáig előzetesben volt, ám miután letelt a négy év, amit ítélet nélkül börtönben lehet tölteni, a bíróság házi őrizetbe helyezte. Először egy Zala megyei kempingben kezdte meg házi őrizetét, itt azonban a mínusz 20 fokos hidegben néhány hét után mentőt hívtak hozzá a rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik