Közélet

Robbanószert is akart a házi őrizetben lévő tescós rabló

borton(960x640)(2).jpg (börtön)
borton(960x640)(2).jpg (börtön)

Hamarosan dönt a bíróság a férfi előzetes letartóztatásáról.

A tescós rabló néven elhíresült férfi ismerősét bízta meg, hogy szerezze be a vágyott holmikat: egy fegyvert, robbanóanyagot, lőszereket. A tettest még azelőtt elkapták, hogy át tudta volna venni a „megrendelt árut”. A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a robbanóanyaggal visszaélés előkészülete miatt indult eljárás, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Fogorvos helyett fegyver

A Kossuth Rádió szombaton számolt be arról, hogy a házi őrizetben lévő férfi ügyének pénteki tárgyalásán azt mondta, a bíróságról egyenesen fogorvoshoz szeretne menni, mielőtt visszatér lakásába. A bíró megadta az engedélyt, a vádlott azonban nem hazafelé vette az irányt. A Kossuth Rádió akkor úgy értesült, több fegyvert – köztük sorozatlövőt – akart szerezni, illetve nagy mennyiségű lőszert.  

A Fővárosi Főügyészség beszámolt arról is, hogy a rabló előzetes letartóztatásáról hétfőn dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Majdnem Ároktő

A férfi és társai – egyebek mellett – 2005 májusában kiraboltak egy pénzszállító autót a budaörsi Tesco áruháznál, többször rálőttek a kiérkező rendőrökre, és menekülés közben kézigránátot dobtak rájuk. A férfi – az ároktői banda tagjaihoz hasonlóan – azért volt házi őrizetben, mert lejárt az előzetes letartóztatás határideje.

Az eljárás azért húzódott el ennyire, mert korábban négy bíró is elfogultságot jelentett be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik