Közélet

Hazudott a brutális támadásról a csepeli tini

Rendőrség (rendőrség)
Rendőrség (rendőrség)

Azt mondta, leütötték és a fák közé cibálták. Pszichológus szúrta ki, hogy valami „nem kerek”.

A csepel.info szerdán számolt be a történetről. Eszerint a 16 éves lány hazafelé tartott az iskolából, amikor valaki hátulról leütötte és karjánál fogva, a földön húzta egy kietlen, elvadult terület felé. A tini azt mondta, “út közben” magához tért, és próbálta védeni magát az alkohol- és vizeletszagú támadótól. Végül sikerült elszaladnia és segítséget kérnie egy autóstól. A kamasz „megpróbáltatásairól” felvétel készült, csepeli jobbikosok beszélgettek vele.


Mese öt percben

Kerestük a rendőrséget az ügyben szerdán, a Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy az ügyben személyi szabadság megsértése miatt folyik eljárás ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekében bővebb tájékoztatást akkor még nem adtak.

Életszerűtlen

Mostanra azonban kiderült, a lány története csupán mese. A rendőrség közölte, még kedden érkezett bejelentés az esetről, a fiatalt édesanyja jelenlétében, rendőrségi pszichológus bevonásával hallgatták meg. A szakértő előzetes véleménye szerint vallomása életszerűtlen volt, és valószínűleg nem átélt eseményeken alapult.

Szerdán ismét beszéltek vele a nyomozók, a tinédzser akkor kitálalt. Elmondta, hogy az egészet csak kitalálta. A 16 éves lánnyal szemben a további eljárást – hatóság félrevezetése miatt – az ügyészség folytatja le. Az egyelőre nem derült ki, hogy a kamasz miért hazudott.

Nem ő az egyenlen

Nemrégiben Debrecenben történt hasonló eset. Egy 13 éves lány próbálta átverni az egyenruhásokat október elején. Az iskolás azt mondta, egy férfi egy buszmegállóban megragadta és autóba próbálta kényszeríteni. Ezek után egyébként külön nyomozócsoport alakult, hogy felgöngyölítsék az ügyet, mivel nem ez volt az egyetlen ilyen bejelentés. Néhány héttel korábban tényleg kocsiba akart tuszkolni egy középiskolást két férfi. A támadókat egyébként azóta is keresik. A 13 éves lány azt mondta, ennek az ügynek a hatására találta ki a saját történetét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik