Közélet

“Lányrablókat” keresnek a rendőrök Debrecenben

debreceni lányrablók (debreceni lányrablók)
debreceni lányrablók (debreceni lányrablók)

A keddi esetről kiderült, nem történt meg, de pár héttel korábban valóban megpróbáltak autóba kényszeríteni egy lányt ismeretlenek.

Két férfit keres a rendőrség, akik a gyanú szerint megpróbáltak autóba tuszkolni egy lányt Debrecenben. Az eset még szeptember 17-én történt, az Árpád tér közelében lévő buszmegállóban. Az ismeretlenek odaléptek a középiskoláshoz, egyikük megfogta a karját követelte, hogy szálljon be az autóba. A kamasz nem hagyta magát, az ismeretlen páros pedig elment.

Az egyik férfi 40-45 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas, erős, zömök testalkatú, arca kerek, haja fekete színű és oldalra fésült. Sárga, vagy sárgás színű, elöl végig gombos, rövid ujjú inget, valamint sötét nadrágot viselt. Társa vele egyidős lehet és nagyjából 170-175 centiméter magas, erős testalkatú, enyhén túlsúlyos, kerek arcú, borostás, haja rövid, sötét. Rövid ujjú keki póló és világosbarna színű, oldal részén több zsebes, katonai jellegű nadrágot viselt.

A történet kísértetiesen hasonlít egy a napokban nyilvánosságra került esethez. Egy kamaszlányt próbált autóba ráncigálni egy férfi kedden, ugyancsak Debrecenben, ugyancsak egy buszmegállóból. A rendőrség szerdán fantomképet közölt a támadóról és külön nyomozócsoport alakult, hogy minél előbb kézre kerítsék a tettest. A fenti felhívással csaknem egy időben azonban közleményt adtak ki, melyből kiderül,  a 13 éves lány bizony csúnyán félrevezette őket.

A gyereket csütörtökön ismét meghallgatták a nyomozók, akkor árulta el, a korábban megjelent diáklányokat érintő  hírek hatására találta ki az egészet. Az ügyben indított eljárást a rendőrség megszüntette.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője ugyanakkor a korábban, a város egész területére elrendelt fokozott rendőri jelenlétet és visszatérő ellenőrzéseket továbbra is fenntartja, különösen az iskolák környékén, tömegközlekedési csomópontoknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik