pedofil (pedofil)
Közélet

Ezer pedofilt fogott egy virtuális kislány

Tíz hét alatt ezer pedofilt "fogott" egy holland gyermekjogi szervezet számítógépes csapdával a világhálón keresztül.

A Terre des Hommes nevű szervezet – amely gyerekek kizsákmányolása ellen lép fel szerte a világban – hétfőn számolt be arról, hogy számítógépes technikával 10 éves fülöp-szigeteki kislányt kreált és Sweetie-nek, azaz Édeskének keresztelte el. A 3 dimenziós technikával született virtuális lány a neten felajánlotta, hogy élő adásban szexuális mutatványokkal szórakoztatja a rá kíváncsiakat webkamerán keresztül és elcseveg velük.

Fotó: AFP/Terres des Hommes

Az ajánlatra több mint ezren jelentkeztek. Az érdeklődőkkel Sweetie nevében a szervezet embere megállapodott az árban, nevezetesen 20 dollárban, és kislány elkérte “rajongója” Skype-címét. Miután megkapta, a beszélgetés megszakadt.
A trükkel a szervezet mintegy ezer férfit tudott azonosítani. Adataikat pedig átadja az Interpolnak.

A Terres des Hommes éveken át küzdött gyermekprostitúció ellen Délkelet-Ázsiában. A szervezetnek feltűnt, hogy a kiskorú prostituáltak egyre kevésbé mutatkoznak a szexturisták által frekventált helyeken, kávéházakban , éttermekben és szállodákban. Kiderült, ma már inkább a világháló révén használják ki ezeket a gyerekeket, akik otthonukból kínálják “szolgáltatásaikat”.

Ajánlott videó