Közélet

Még a feliratot is ellopták az óvodáról

bilincs(2)(1)(1)(1)(960x640).jpg (bilincs, )
bilincs(2)(1)(1)(1)(960x640).jpg (bilincs, )

A rendőrség 24 rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsít két tizenévest, akik nyergesújfalui ingatlanokat raboltak ki.

2012 augusztusa és 2013 februárja között sorra érkeztek a bejelentések Nyergesújfaluról a rendőrségre: a hétvégi házas övezetekből jelentkeztek a sértettek, akiknek házaikba ismeretlenek betörtek és eltulajdonították az ott talált használati tárgyakat. Láncokat, kerti szerszámokat, horgászbotokat, aggregátort loptak el. Volt, ahova az elkövetőknek nem sikerült bejutniuk, de nyomot hagytak maguk után.

Tavaly decemberben a város egyik óvodájának tetejére is felmásztak, a homlokzatról letépték a feliratot, és még az adventi díszkivilágítást is megrongálták.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság Nyergesújfalui Rendőrőrs nyomozója 2013 márciusában azonosította a feltételezett elkövetőket és elfogásukat követően a két fiatalkorú fiút 2013. március 4-én gyanúsítottként hallgatta ki.

Ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett, lopás bűntett kísérlete, lopás vétség és lopás vétség kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a rendőrség, amelyet vádemelési javaslattal küldött meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek – olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik