Közélet

Lebukott a zug plasztikai sebész

Matthew Joseph Schultz (plasztikai sebész, kókler, florida)
Matthew Joseph Schultz (plasztikai sebész, kókler, florida)

Hat éven át injekciózott szilikont pacienseibe egy motelszobában.

Engedély nélküli orvosi praktizálás vádjával vettek őrizetbe két férfit a floridai Orlandóban – közölte a SunSentinel című helyi lappal, Broward Megyei Sheriff Hivatala.

Fedett nyomozók vetettek véget egy hat éven át töretlen sikerrel virágzó üzlet működésének. A plasztikai sebészet nem olcsó mulatság, de Floridából sokan kinézik azokat, akik nem festenek tökéletesen egy falatnyi bikiniben vagy fürdőnadrágban. Erre alapozta karrierjét a 38 éves Matthew Joseph Schultz is. Hat évvel ezelőtt két szállodai szobát vett ki egy motelben Plantation városban, egyikben alkalmi rendelőt rendezett be, majd megkezdte a praktizálást. Mivel orvosi végzettsége és gyakorlata nem volt egy egyszerűnek tűnő műveletre, szilikoninjekciózásra specializálódott. A beavatkozásokat 100 és 1200 dollár (kb. 20-200 ezer forint) közötti összegekért végezte, naponta átlagban hat páciensen.

Ebben a motelben működött a zugplasztika (forrás: Google street view)

Egészen addig a napig, míg egy fülesnek hála két nyomozó  jelentkezett be a motelszobában kialakított rendelőjébe. A rendőrök először azt a hölgyet szólították meg, aki előttük járt az önjelölt doktornál. Tőle megtudták, hogy épp most fizetett 100 dollárt azért, hogy egy kis szilikont fecskendezzenek a szemöldökébe. A nyomozók azonnal letartóztatták az ál-doktort és asszisztensét William McAbeet. Utóbbi azzal védekezett, hogy ő maga sohasem végzett orvosi beavatkozásokat, csak adminisztrált és a betegekkel foglalkozott.

A Schultz által bérelt két szobában 15, feltételezhetően orvosi szilikont tartalmazó üveget, 51 üvegnyi lidokaint, fecskendőket, tűket, véres gézdarabokat, gumikesztyűket egyéb orvosi eszközöket, valamint egy táskában 18 ezer dollár (közel 4 millió forint) készpénzt találtak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik