Közélet

Sokkoló részletek a monori kamaszlányt ért támadásról

A féltékeny támadó többször arcon szúrta a földön fekvő fiatalt, és egy több mint 11 kilogrammos téglát készült a fejére dobni – egyebek mellett.

Megkezdődött kedden annak a 31 éves férfinak a pere, aki kis híján megölte volt barátnőjét tavaly nyáron Monoron. Azt eddig is tudni lehetett, hogy késekkel felszerelkezve ment a lány házához, és több szúrást is ejtett rajta, de a támadás előzményeire, a részletekre csak most derült fény.

Öngyilkossággal tartotta sakkban

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint a pár 2011 júliusában ismerkedett meg, ám már októbertől voltak súrlódások közöttük, elsősorban azért, mert a férfi gyakran féltékenykedett, ráadásul több érzelmi kitörése is volt, nehezen tartotta kordában indulatait. Az akkor 17 éves lány többször megpróbált szakítani vele, ám barátja erről hallani sem akart, rendre azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát. Végül mindig elérte, hogy folytassák a kapcsolatot.

Tavaly augusztus 13-án azonban elszakadt a cérna. A férfi az esti órákban Budapesten kártyázott egy kisebb társasággal, közben ivott. Telefonon beszélt párjával, közben összevesztek. A fiatal ekkor közölte, nincs tovább, tényleg szakít vele. Későbbi támadója nagyon ideges lett, ismerőse hiába próbálta megnyugtatni. Úgy döntött, hajnalban Monorra utazik, hogy meggyőzze szerelmét, maradjon vele.

Az ablaka alatt aludt, késsel a zsebében

Így is történt, a másnap hajnalt már a családi ház kertjében töltötte, pontosabban a lány ablaka alatt aludt egy 6 centiméter pengehosszúságú késsel a zsebében. A férfi vágásokat ejtett az alkarján, ezek azonban nem voltak komoly sérülések.

A kamasz szülei – akik egyébként öt évvel fiatalabbnak hitték gyermekük választottját – háromnegyed 8-8 óra körül mentek el otthonról. A lány ezután bentről kiabált ki volt barátjának, azt üvöltötte, hogy menjen el, végül felkapott egy köntöst mégis kiment, ahol lökdösni kezdte volt párját, egyenesen a kertkapu felé.

Szúrta, ütötte, bántotta, ahogy csak tudta

A férfi könyörgött, hogy maradjanak együtt, mutatta neki az alkarján lévő sebeket, de a ltinédzsert ez nem hatotta meg. A támadó a nemleges válasz hallatán haragra gerjedt és a földre lökte a fiatalt.  Kést rántott és közölte vele, hogy meg fogja ölni. Fölé térdelt, majd többször megszúrta az arcát. A lány ahogy tudta, védte magát, próbált homokot szórni támadója szemébe,  megharapni a csuklóját is.

A kamasznak közben sikerült előbb oldalra, majd hasra fordulnia, a férfi azonban térdével leszorította és a feje tetején, illetve a tarkóján is megszúrta, megvágta. Mindeközben végig azt mondogatta neki, hogy végez vele.

A lány segítségért kiabált, szerencsére egy szomszéd meghallotta a sikoltozást. Először csak kikiabált a vádlottnak, hogy takarodjon el. A férfi ekkor elejtette a kését.  Mivel a penge eltört, a támadó felkapott egy virágcserepet, azzal kezdte ütlegelni áldozatát.  A fiatal próbálta kiverni a kezéből fegyverként használt tárgyat, közben ütötte, szorította a karját. Ennek ellenére többször is eltalálta vele a fejét.

Végül a cserép is a földön landolt, volt párja ekkor fojtogatni kezdte a kamaszt. Ez nem tartott sokáig, a szomszédból továbbra is kiabáltak a vádlottnak, akit ez megzavart. A lány ezt kihasználta: sikerült felállnia és beszaladnia a házba.

Konyhakéssel és téglával ölte volna meg

Az őrjöngő férfi utána rohant, a házban utolérte és ellökte, majd a konyhafiókhoz sietett és onnan két konyhakést vett ki. Egyet a ruhájába rejtett, egyet pedig a kezében fogott. A fiatal még a padlón hevert, amikor a vádlott odalépett hozzá, a hajánál fogva megragadta és a kertkapu felé vonszolta.

A kamaszról időközben a köntös is lekerült, a férfi a nyitott kapun keresztül a gépkocsibehajtóig húzta magával így. A lánynak sikerült felállnia, segítségért kiabált majd két házzal arrébb szaladt.  Az ott lakók szintén észlelték az eseményeket, ekkor azonban még nem tudtak neki segíteni, pedig támadója ismét elkapta. A torkához szorította a nála lévő körülbelül 20 centiméter pengehosszúságú konyhakést, majd a hajánál fogva visszarángatta a saját kocsibeállójukhoz. A tinédzser megint a földre került. A férfi megpróbálta megszúrni, de a lány ráfogott a pengére, ami a kezében maradt, mivel elvált a nyelétől.

Az utolsó pillanatban lökték félre

A vádlott még ekkor sem adta fel, felkapott egy 11,6 kilogramm súlyú téglát és volt barátnője feje fölé emelte, rá akarta dobni. Ezt már nem tudta megtenni, a két házzal odébb lakó szomszéd ugyanis kilökte a kezéből a súlyos tárgyat, a férfit pedig az árokba lökte.

A támadó még ezután is igyekezett elkapni a lányt, de a férfi nem engedte a közelébe, feltartotta, hogy a fiatal el tudjon menekülni.

Csak azért nem halt meg, mert kitartóan védte magát

A férfi – mint ismert – Székesfehérvárra menekült. Kiderült, a szüleinek azt mondta, külföldre megy, szállásadójának pedig semmit sem mesélt a történtekről. Onnan még többször próbálta felvenni a kapcsolatot a lánnyal, majd írt egy búcsúlevelet neki, amit végül nem adott fel.  A rendőrök a támadás másnapján fogták el a szurkálót. A férfi az egyenruhások megérkezésekor lépett be a ház hátsó ajtaján, látva őket azonnal futásnak eredt. A harmadik emeletre sietett, és egyszerűen kivetette magát a lakás egyik ablakán. A mentők többszörös csigolya-, borda- és végtagtöréssel vitték kórházba.

Áldozatát is súlyos sérülésekkel kellett ellátni, szemüregcsontja és az orrcsontja eltört, 15 szúrást kapott, és három úgynevezett metszett sérülést szenvedett el, nem beszélve a rengeteg zúzódásról, horzsolásról. Mindez még ennél is súlyosabb, sőt, végzetes is lehetett volna, ha nem védi magát ilyen kitartóan. Ha például a tégla fejen találja, életveszélyes állapotba is kerülhetett volna, és az sem kizárt, hogy belehal a támadásba.

Elmerovossal indítottak

A per a vádirat ismertetésével és elmeorvos szakértő meghallgatásával kezdődött. A férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.

Ajánlott videó