Közélet

Újabb Facebook öngyilkosság

facebook(1)(960x640)(1).jpg (facebook)
facebook(1)(960x640)(1).jpg (facebook)

Felakasztotta magát egy férfi, mert felesége kiposztolta az esküvői fotóikat

Néhány napja számoltunk be arról, hogy egy indiai kamaszlány felakasztotta magát, mert szigorú szülei eltiltották a Facebooktól és okos telefonjától, ő pedig nem tudott tovább elszigeteltségben élni. A sok helyen még mindig szigorú hagyományokat követő társadalomban újabb áldozatot követelt a nyugati modernitás.

Chandan Kumar Singh, 29 éves szoftvermérnök, egy a feleségével folytatott komoly vita után követett el öngyilkosságot – tudósít a Times of India. Az Észak-kelet Indiából származó féri három hónapja vette el Sandhya-t, az egyik kolléganőjét. A családjától azonban nem kapott és soha nem is kaphatott volna engedélyt a nászra, hiszen a nő, és családja egy másik valláshoz tartozott.

A férfi szülei végül nem álltak a fiuk boldogságának útjába, de ragaszkodtak hozzá, hogy a rokonság elől el kell titkolni a házasságot. Mivel a pár a fiú szülőhelyétől, majd kétezer kilométerre, délre lakott, a szülők mindenkinek azt mondták otthon, hogy Chandan Ausztráliába költözött.

Néhány hét múlva azonban összeomlott a titok, amikor az ifjú feleség nem csak kiposztolta az esküvői fotókat a Facebook profiljára, de be is jelölgette rajtuk ifjú férjét, így annak minden ismerőse szembesült a „családot megalázó” házassággal. A szülők gyorsan értesítették fiukat és könyörögtek, hogy minél előbb szedesse le a képeket az asszonnyal. A férfi azonban hiba könyörgött és veszekedett feleségével, nem volt hajlandó megtenni. Nem értette mi rossz van a fotók megosztásában.

Másnap reggel közös otthonukban holtan találta a férjét, aki búcsúüzenetet hagyott a laptopján majd felakasztotta magát. A fiú szülei nagyon gyanúsnak találják a körülményeket és nem hajlandóak belenyugodni, hogy a rendőrség öngyilkosságot állapított meg, majd lezárta a nyomozást. A nyomozók viszont úgy látják, semmi jele annak, hogy külső beavatkozás történhetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik