Közélet

Arcába robbant a vécé

A kórházba szállított brooklyni férfi összesen 30 varrattal lett gazdagabb.

Az esettel kapcsolatban egyértelműen adódik két kérdés: egyrészről mi történt, másrészről megtörténhet-e velünk is?

Az utóbbi kérdésre a válasz egy (szinte) határozott nem. A zárójeles rész épp az ilyen, teljesen kivételes alkalmakat jelöli, melyek egyébként erősítik ezt a szabályt – ugyan még tart a New York-i eset kivizsgálása, abban minden hozzáértő megegyezett, hogy egy szerencsétlen véletlenről, egy abszolút valószínűtlen és gyakorlatilag megismételhetetlen balesetről van szó.

De akkor mégis mi történt a peches Michel Pierre mosdójában? Nos, az áldozat épületében aznap szerelési munkálatok miatt leállították a vízellátást – a férfi csak azért húzta le a vécéjét, hogy ellenőrizze, visszakapcsolták-e már a folyóvizet. Nagyon úgy tűnik, hogy szerencsétlenségére épp abban a pillanatban tekerték vissza a víznyomást, és a csövekbe szorult levegő egy része épp az ő árnyékszékén keresztül tudott távozni. Méghozzá kirobbanó erővel.

Elvileg ennek nem kellett volna megtörténnie, azonban a porcelándarabkák ellepték a férfi testét. Elmondása szerint azóta rendesen fél a vécétől és csak úgy tudja lehúzni, hogy először távozik a mellékhelyiségből, majd egy hosszabbító zsinórt ráncigál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik