Közélet

Floridai álomúttal verték át az orvosokat

tengerpart(1)(960x640).jpg (tengerpart)
tengerpart(1)(960x640).jpg (tengerpart)

Összesen hatvan embert vertek át.

Egy budapesti cég kereste meg az érintetteket, 45 százalékos kedvezménnyel kecsegtetve. Az orvosok extra programoktól függően a részvételért 400-500 ezer forintot adtak ki azért, hogy eljussanak Floridába, Sarasota fehér homokos tengerpartjára. Az egyik rászedett ügyfél a Blikknek azt mondta, ha valaki egy hozzátartozóját is magával akarta vinni, legalább 600 ezer forintot fizethetett.

A lap azt írja, az orvosoknak szeptember végéig kellett volna megkapniuk az utazási információkat, ám hiába is érdeklődtek a cégnél, kitérő válaszokat kaptak. Október 22-én utaztak volna, a hónap elején levelet kaptak a cégtől, arról hogy többet, pontosan 800 ezer forintot kellene fizetniük az utazásért. A levélben persze biztosították az érintetteket arról, hogy ha az új feltételek mellett nem kérnek az utazásból, úgy az átutalt pénzüket visszakapják.

Az ígéretes kiruccanástól mindenki elállt, a pénzüket azonban azóta sem látták. A céget szinte lehetetlen elérni.  Eddig csaknem harmincan tettek feljelentést a rendőrségen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik