Közélet

Újabb nyomok a szemetesnél talált baba ügyében

Tárgy (tárgyak)
Tárgy (tárgyak)

Egy hátizsák és két újabb takaró került elő.

Újabb tárgyi bizonyítékokat találtak a rendőrök, melyek összefüggésbe hozhatók a tatai konténerek között talált halott csecsemő ügyével – közölte pénteken a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. Képeket tettek közzé a gyanús holmikról. Eszerint egy úgynevezett „gurulós hátizsákra” és újabb takarókra bukkantak.

A picit szerdán, hajnali 5 óra körül hagyhatták a konténernél. A rendőrök nagy erőkkel kutatnak az asszony után akiről személyleírást is közöltek: egy 35 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, vállig érő világos színű hajú, normál testalkatú nőt keresnek, aki húzza a jobb lábát. Az asszony farmernadrágot, zöld színű felsőt, krémszínű kabátot viselt. Fülében fekete fülbevaló volt. Továbbra is kérik, aki bármit tud az esetről, tegyen bejelentést.

Az orvos szakértő szerint a kislány élve született, és körülbelül 3-4 napos lehetett, amikor meghalt. Halálát vélhetően ellátatlanság okozta.

Óvatlan bűnözők

A rendőrség ma már egyre kisebb és kevesebb nyomból egyre többet képes látni. A CSI sorozat persze még részben mese, de tény, akár egy eldobott cigarettacsikk is megbélyegezheti egy bűnöző sorsát. A 2011-es mélykúti gyilkosság tetteseihez például egy csikk juttatta el a rendőröket. A brutális gyilkosság helyszínén talált cigarettáról vett DNS-minta ugyanis megyegyezett egy korábbi, budapesti rablás helyszínén talált DNS-nyommal, amit azóta felgöngyölített a rendőrség. Ezért is veszélyes a dohányzás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik